Video ⟩ Kuulitõuke maailmameistri tavapärane treeningukava näeb ette metsiku metallikoguse liigutamist

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Joe Kovacs.
Joe Kovacs. Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/Scanpix

Kuulitõuke valitsev maailmameister Joe Kovacs annab koduses jõusaalis jätkuvalt kuuma, seda hoolimata asjaolust, et ameeriklasel pole halli aimugi, millal ta järgmine kord võistelda saab.  

Kovacs postitas Instagrami video, kus ta teeb 320 kg kaaluva kangiga kümme kükki. Mõistagi pole tegu mingi rekordiüritusega, vaid lihtsalt tavapärase osaga tema igapäevasest treeningukavast. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

320kg/705lbs x 10 today. ⠀ Like many of you, I have been in quarantine for the last 5 weeks. Most of you are away from your training facilities, training partners, and coaches. I feel lucky to be in lockdown with my wife @ashleykovacsusa who is my best friend AND coach! She’s been keeping me well fed, spotting me and loving me. ⠀ We are setting daily and weekly goals based on our current circumstances and there have certainly been limitations to my training. But there are also some positives and I am choosing to focus on those and use this time to build a monstrous base. I hope we all come out of this situation stronger. I know I will, and I’m thankful for that ?? . ⠀ *lifting in my new red @velaasa Strakes for the first time. ?? ⠀ *4 metal 25kg plates and then the bumpers, yes that is a 25kg Texas Bench Bar from @elitefts, 2.5kg collars. ⠀ #THROvacs #stayhome #homegym #olympics #Tokyo2020 #tokyo2021

A post shared by Joe Kovacs (@joekovacsusa) on

«Sarnaselt paljudele teist olen ka mina viimased viis nädalat karantiinis olnud. Enamik teist ei saa praegu treenida, kuid mina olen küll õnnelik, et saan neid karantiinipäevi veeta koos abikaasa Ashleyga, kes on kõigele lisaks mu parim sõber ja ka treener. Ta toidab mind väga hästi ja on väga hooliv,» kirjutas 30-aastane Kovacs, kelle auhinnakapist võib leida kaks MM-kulda ja OM- ja MM-hõbeda.

Aga kükkimise võrdluseks: Eesti absoluutne rekord (390 kg) kükkimiseks kuulub Alex-Edward Rausile, kes saavutas selle spetsiaalses trikoos. Varustusta kükkimise rahvusrekord (355 kg) kuulub hoopis Siim Rastile, kuid näiteks Mart Seim on treeningtingimustes korrektselt kükkinud ka 400 kilogrammist kangi

Kuidas on lood aga Euroopa ja maailma kontekstis? Varustuseta küki maailmarekord on 477,5 ja Euroopa tippmark 403 kilo. Varustusega on need arvud aga 505 kg ja 492,5 kg. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles