Koroonaga võitlev Prantsusmaa tippklubi noor jalgpallur toodi koomast välja

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Junior Sambia.
Junior Sambia. Foto: Richard Gosselin / imago/PanoramiC / Scanpix

Neljapäeval arstide poolt kunstlikusse koomasse viidud Prantsusmaa kõrgliiga jalgpallur Junior Sambia on koomast välja toodud, kuid vutimees on jätkuvalt arstide kõrgendatud järelevalve all.  

L'Equipe'i väitel kulges koomast välja toomine hästi ja palluri seisund on paranenud nii palju, et ta ei vaja enam hingamisel abi. 

23-aastane Sambia haigestus nädala alguses ning esmaspäeval toimetati ta haiglasse. Seal aga Sambia seisund halvenes, eilsest viibib ta intensiivravi osakonnas. Klubi ei soostunud juhtumit kommenteerima, kuid tegemist on Covid-19ga. 

«Seoses seede- ja hingamisprobleemiga on üks meie mängijatest intensiivravis,» seisis Montpellier´ lakoonilises pressiteates. 

Sambia kuulub mullu Prantsusmaa kõrgliiga kuuendana lõpetanud võistkonda 2017. aastast. Ta on kaasa teinud 72 matšis ning löönud kaks väravat. 

Sambia on esimene Ligue 1 pallur, kes teadaolevalt koroonaviirusesse nakatunud. Märtsi keskpaigas haigestus ka kohaliku esiliigaklubi Troyes'i lõuna-korealasest leegionär Hyun-jun Suk, kellel tõsisemaid sümptomeid siiski ei esinenud.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles