Real ja Barcelona kaotavad uue maksusüsteemi tõttu oma tippmängijad?

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kas Cristiano Ronaldo võib lähiajal Madridi Realist lahkuda?
Kas Cristiano Ronaldo võib lähiajal Madridi Realist lahkuda? Foto: SCANPIX

Viimasel ajal on aina enam kogumas hoogu kuulujutud, et Madridi Reali tähtmängija Cristiano Ronaldo võib klubist lahkuda ja taas Inglismaale siirduda.

Juttudele annab hoogu juurde tõsiasi, et uue maksusüsteemi kohaselt tuleb Hispaania liigas mängivatel välismaalastel oma palgast maksudeks loovutada koguni 54 protsenti. Kataloonias on see protsent 56. Varasemalt tuli välismaistel vutistaaridel oma palgast maksudeks loovutada 24 protsenti ehk edaspidi tuleb mängijatel oma kukrut tunduvalt enam kergendada, kirjutab The Sun.

Samas tähendab uus olukord seda, et näiteks Inglismaa kõrgliigaklubidel on nüüd paremad võimalused heidelda Hispaania suurklubidega mängijate allkirjade nimel. Kui varasemalt on juttu olnud, et mõned tippmängijad ei soovi Inglismaa klubidega ühineda, sest seal tuleb liiga palju makse maksta, siis nüüd on Hispaanias seis sama.

Sellest tulenevalt on FC Barcelona sattunud juba esimese probleemi ette. Nimelt sooviks klubi lepingut pikendada kaitsja Eric Abidaliga, kuid läbirääkimised on uue maksusüsteemi tõttu veninud. Kuna mängijad tahavad ka edaspidi palgapäeval näha pangaarvel sarnaseid numbreid nagu varem, siis tuleb klubidel mängijate töötasusid tõsta või tuleb palluritel otsida uued mängupaigad. Juba praegu ennustatakse, et Reali ja Barcelona palgafondid kasvavad kümnete miljonite eurode võrra.

Kui tagasi tulla Ronaldo juurde, siis suurenenud maksud pole ainus põhjus, miks ennustatakse tema Realist lahkumist. Viimasel ajal on portugallane saanud mitmel korral kuulda koduklubi fännide vilet. Kuigi Ronaldo on löönud hulgaliselt väravaid, siis fännidele ei anna rahu tõsiasi, et omavahelisi mänge ja karikaid võidab jätkuvalt Barcelona. Viimati lõppes asi sellega, et Ronaldo ei tähistanudki oma väravat laupäevases 5:1 võidumängus Granada vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles