Tipptennisist ei toeta mängijaid, kellest paljud on «ebaprofessionaalsed»: pigem annetaksin raha neile, kes seda tõeliselt vajavad

Postimees Sport
Copy
Dominic Thiem.
Dominic Thiem. Foto: Sydney Low/ZUMAPRESS.com

Rahvusvahelise tennise katuseorganisatsioonid ja nelja Suure slämmi turniiri korraldajad andsid käesoleva nädala alguses teada, et nad loovad mitme miljoni euro suuruse abifondi (väidetavalt kuni kuus miljonit - toim.), mis ulataks abikäe neile tennisistidele, keda on koroonakriis kõige rohkem mõjutanud. 

Tipptennisistid on karjääri jooksul teeninud auhinnaraha mitu miljonit eurot ning elavad mõnusat elu. Need, kelle edetabelikoht on aga näiteks kolmandas sajas, võivad sellest ja glamuurist vaid und näha.

Tippu pürgimine nõuab ohtralt raha, mistõttu on mitmed mängijad käed löönud ärimeeste või firmadega ning võtnud laenu, et tasuda muuhulgas reisi- ja ööbimiskulud ning treeneri palk. Kui kõik hästi läheb, saab investor oma raha intressidega tagasi.

Meesmängijate ühenduse juht Novak Djokovic tuli lagedale ideega, et turniiride ja katuseorganisatsioonide kõrval võiksid esisajasse kuuluvad tennisistid madalama edetabelikohaga sportlasi aidata. Raha saaksid mängijad, kes kuuluvad pingereas vahemikku 250-700.

Maailma edetabeli kolmas number Dominic Thiem ei toeta serblase plaani. «Mitte keegi madalama edetabelikohaga mängijatest ei võitle oma elu eest. Olen näinud ITF-tuuri mängijaid, kellest paljud on ebaprofessionaalsed. Ma ei näe, miks peaksin neile raha andma,» kostis austerlane ajalehele Kronen Zeitung.

«Annetaksin pigem inimestele ja organisatsioonidele, kes seda tõeliselt vajavad. Maailmas pole ühtegi elukutset, kus edu ja suur sissetulek on karjääri alguses garanteeritud. Me kõik pidime võitlema,» viitas Thiem endale ja oma kolleegidele.

26-aastane Thiem jõudis tänavu Austraalia lahtistel finaali, jäädes alla just Djokovicile. Viimasel kahel hooajal on ta finaali jõudnud ka Prantsusmaa lahtistel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles