Ringrajasõitja Martin Rump: reaalsus on see, et tegelikult ei tea keegi, mis hetkel võiks uuesti võidusõite pidada

Karl-Joosep Küngas
Copy
Martin Rump.
Martin Rump. Foto: Sutton Images

Hetkel Eestis olev ringrajasõitja Martin Rump peaks praegu kihutama Aasias sealsetes võidusõidu sarjades, kuid koroonaviiruse tõttu veedab ta aega kodumaal. Millal võiks olukord paraneda, ta öelda ei osanud.

Viimase aja edukaim kereautoga ringrajal kihutaja Martin Rump osaleb sarnaselt eelmisele aastale GT World Challeng Asia sarjas. Möödunud aastal saavutas Rump seal kaks etapivõitu ja lõpetas hooaja kuuendal kohal. Tänavu pole ta pandeemia tõttu veel rajale saanud.

Kogu see sari koosneb kuuest etapist ja avapauk pidi antama 28. märtsil, kuid see lükkus olude sunnil edasi. Millal uuesti rajale saab minna, pole Rumbi sõnul üldse selge. «Olen uurinud nii meeskonnalt kui ka Audi esindajatelt Aasias, mis olukord valitseb. Reaalsus on see, et tegelikult ei tea keegi, mis hetkel võiks uuesti võidusõite pidama hakata. Lähitulevikus tundub see ebatõenäoline ja tuleb olla kannatlik ning valmisolekut säilitada,» selgitas Rump.

Kui mõnes mootorisarjas on läbi käinud ka arutelu, kus arvestatakse ka võimalusega, et tänavu ei naastagi rajale, siis seda ohtu Rump enda osalusega sarjades ei näe. «Minuni pole sellist informatsiooni jõudnud ja pigem proovitakse korraldada niivõrd terviklik sari, kui vähegi praegustes oludes võimalik. Aasta teises pooles võib minna lahti hirmus kihutamine, kuid algus sellele on endiselt lahtine,» arvas Rump.

Kuula, mida Martin Rump Kuku taskuhäälingus «Piloot» saatejuht Margus Kiivriga veel rääkis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles