Eesti üks parimaid maastikurattureid lõi omanimelise klubi

Postimees Sport
Copy
Pildil Caspar Austa.
Pildil Caspar Austa. Foto: Marko Saarm / Sakala

Märtsist liitus Eesti Jalgratturite Liiduga Austa Rattaklubi, olles alaliidu 66. liige.

Austa Rattaklubi asutati tänavu 14. jaanuaril ning hetkel koosneb klubi kahest liikmest, asutajad Caspar Austa ja Avely Kaldoja. Mõlemad on ka klubi aktiivsed ratturid.

Caspar Austa on Tartu Ülikooli Akadeemilise Spordiklubi jalgrattatreener, harrastusrattur ning edukas maastikurattur, kes on juba pikemat aega olnud aktiivne jalgrattaspordi edendaja Lõuna-Eestis. Ühtlasi on Austa korraldanud juba aastaid Hispaanias jalgratta laagrit, talvisel hooajal oma nimelist matka, mis mõlemad toimetavad edaspidi uue klubi all.

Austa Rattaklubi eesmärk on kohalikule elanikkonnale ja harrastussportlastele suunatud aktiivsete tegevuste (matkad, laagrid nii Eestis kui välismaal jm) korraldamine ja rattasõiduks tingimuste loomine ning seeläbi arendada ning populariseerida jalgrattasporti. Samuti on uue klubi huvi korraldada kohalikke ja üleriigilisi rattavõistluseid, sealhulgas ka Eesti Meistrivõistluseid. Plaanide elluviimiseks teeb klubi selleks tihedat koostööd Elva vallavalitsusega.

Pikisilmi ootab verivärske klubi pandeemia tõttu edasi lükatud L'Etape du Tour de France`i, kus klubi planeerib aidata ettevalmistusega harrastussportlasi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles