Mitmekordne olümpiavõitja ja maailmameister sai kurva uudise: nagu naine oleks pärast 30-aastast abielu lahutust soovinud

Henry Lääne
Copy
Martin Johnsrud Sundby.
Martin Johnsrud Sundby. Foto: FREDRIK VARFJELL/www.imago-images.de

Kogenud murdmaasuusataja Martin Johnsrud Sundby ei pääsenud järgmiseks hooajaks Norra koondisse. Püssi ei kavatse neljakordne maailmameister ja kahekordne olümpiavõitja siiski põõsasse visata.

Möödunud hooajal võitles 35-aastane Sundby seljaprobleemidega ning oli raskustes pere- ja spordielu ühildamisega. Eelmine võistlusaasta ei toonud norralasele häid tulemusi, mistõttu jäi ta esimest korda pärast 13 aastat koondisest välja. «Veider tunne on,» kommenteeris Sundby Norra Rahvusringhäälingule (NRK). «Nagu naine oleks pärast 30-aastast abielu lahutust soovinud.»

NRK teatel on tuleval hooajal meestekoondises 12 sportlast, tänavu oli neid kolm tükki rohkem. «Martini elukorraldus ei luba tal kõikides koondisetegevustes kaasa lüüa, mistõttu on tema eemalejäämine mõistlik,» sõnas ekspert Torgeir Björn väljaandele VG.

Nimelt ootab Sundby abikaasa kolmandat last, kes peaks sündima järgmisel kuul. Ta tunnistas, et pole lapseootuse tõttu saanud koondisse piisavalt panustada.

Sundby keskendub järgmisel talvel Saksamaal Oberstdorfis peetavale MMile, kus saab osaleda tänu mullu Seefeldis võidetud 15 km eraldistardist klassikasõidu võidule. Kas ta jätkab 2022. aasta Pekingi olümpiani, pole praegu selge.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles