Barcelona vutilegend Iniesta tunnistas, et mõtles karjääri ajal enesetapule

Henry Lääne
Copy
Andrés Iniesta.
Andrés Iniesta. Foto: Kuvatõmmis videost

Jalgpalliajaloo üheks paremaks keskpoolkaitsjaks peetav Andres Iniesta tunnistas dokumentaalfilmis, et võitles aastaid depressiooniga. Leevendust ei toonud ka arvukad tiitlid.

Kõik kulmineerus 2009. aasta suvel. Augustis suri Iniesta väga hea sõber, 26-aastane Daniel Jarque, kes teenis leiba Espanyolis. Hispaanlane hukkus infarkti tõttu.

Iniesta vajus pärast kohutavat uudist musta masendusse ning mõtles enesetapule. «Ma ei öelnud kordagi, et tahan seda teha, kuid ma ei tundnud end enam ära,» ütles FC Barcelona ja Hispaania koondise legend.

Keskväljavõlur suutis kohutavad mõtted siiski peast pühkida ning krooniti aasta hiljem maailmameistriks. Neli minutit enne lisaaja lõppu lõi kohtumise ainsa värava just Iniesta, kes pühendas tabamuse Jarquele.

35-aastane hispaanlane tuli Barcelona särgis üheksakordseks kodumaa ja neljakordseks Euroopa tšempioniks. Koondisega võitis ta lisaks MMile ka kaks EMi.

Pärast 674 kohtumist Barcelona ridades siirdus Iniesta 2018. aastal Jaapanisse Kobe Visselisse. Tänavu võitis ta klubiga esimese tiitli, tulles Jaapani karikavõitjaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles