Pärnumaale planeeritakse Eesti esimest keskust vaatemängulise olümpiaalaga tegelemiseks

Postimees Sport
Copy
Hillar Irves süstaslaalomi võistlustel.
Hillar Irves süstaslaalomi võistlustel. Foto: Eesti Aerutamisföderatsioon

Tori Vallavalitsus koostöös Eesti Aerutamisföderatsiooniga (EAF) plaanib rajada Pärnu jõele rahvusvahelistele standarditele vastava aastaringse veespordi ja veeturismi keskuse, kus saaks pidada ka kärestikuaerutamisvõistlusi.

«Sindis Pärnu jõele loodav tehiskärestik on Baltimaades ainulaadne oma suure vooluhulga ja languse kõrguste vahe tõttu, mis võimaldab maailmatasemel kärestikuaerutamise harjutus- ja võistluskompleksi rajamist,» tutvustas idee tausta EAF president Martin Ilumets.

Tori vallavanema Lauri Luuri sõnul on nende ambitsiooniks luua keskus, mis pakub Eestis ainulaadsed võimalused kärestikul veespordialade harrastamiseks ning rahvusvaheliste võistluste korraldamiseks. Peale tehiskärestiku võistlustaristu soovitakse jõe äärde ehitada ka spordihoone koos vajalike olmetingimustega,» toonitas vallavanem.

Uus keskus annaks Eesti aerutamisföderatsioonidele võimaluse kolida võistlused Lätist tagasi Eestisse. «Seni on Eestis kärestikuaerutamise ja süstaslaalomi harrastajad pidanud kasutama paljuski Lätis Valmieras asuvat tehiskärestikku. Ka Eesti meistrivõitlusi on korraldatud Valmieras. Seal olev kärestik on hetkel Baltikumis ainus selletaoline, kuid ka seal puuduvad sellised veeolud nagu meil Sindis,» tutvustas Ilumets.

Ta lisas: «Mul on hea meel, et Tori Vald on veespordi ja veeturismikeskuse idee eestvedajana projekti elujõuliselt edasi viinud ja kaasanud protsessi kogukonda ja erinevaid koostööpartnereid. Samuti on antud initsiatiivile oma heakskiidu andnud Euroopa Aerutamise Assotsiatsioon (ECA).»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles