Jaapani meditsiiniliit: olümpiamängude korraldamine on keeruline ka järgmisel aastal (1)

Postimees Sport
Copy
Sotsiaalse eemaldumise meem - olümpia.
Sotsiaalse eemaldumise meem - olümpia. Foto: Internet

Järgmisse aastasse lükatud Tokyo olümpiamängude kohale on kerkimas uued ja üha suuremad murepilved. Jaapani meditsiiniliidu juht Yoshitake Yokokura ütles eile ajakirjanikele, et koroonaviiruse tõttu võib võistlus veelgi edasi lükkuda.

«Seni, kuni ei ole töötatud välja efektiivset vaktsiini, on keeruline korraldada Tokyo olümpiamänge ka järgmisel aastal. Aga ma ei taha veel ennatlikke järeldusi teha ega ütle tänasel päeval, et mänge ei peaks toimuma. Aga selge, et viiruspuhang ei ole täna ainult Jaapani, vaid kogu maailma probleem,» kommenteeris meditsiiniliidu juht.

Yokukura pole esimene Jaapani meditsiiniekspert, kes seab mängude toimumise kahtluse alla. Eelmisel nädalal ütles infektsioonihaiguste spetsialist Kentaro Iwata sealsele meediale, et ei pea mängude toimumist tõenäoliseks ka järgmise aasta juulis ning  augustis.

«Pean olema aus. Ma ei usu, et mängud saaksid toimuda ka järgmisel aastal. Olümpia läbiviimine vajab kahte eeldust: koroonaviirus peab olema kontrolli all nii Jaapanis kui ka igal pool mujal maailmas. Olen seetõttu väga pessimistlik. Võimalik, et see võib toimuda publikuta ja väga limiteeritud osavõtjaskonnaga,» ütles Iwata eelmisel nädalal.

Olümpiamängude korraldajad on aga öelnud, et kaugemasse tulevikku enam mänge lükata ei saa ning kui neid järgmisel aastal ei toimu, jäävad need sootuks ära. 

Rahvusvahelise olümpiakomitee (ROK) liikme John Coatesi sõnul on praegu veel vara midagi öelda. Tema sõnul usub ROK, et aega on piisavalt, kuid samas on olukord väga ettearvamatu.

Tokyo mängud peaksid algama 2021. aasta 23. juulil ning lõppema 8. augustil.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles