Endine Ferrari tiimipealik: Kimi Räikkönen pole mingi «jäämees»

Postimees Sport
Copy
Kimi Räikkönen
Kimi Räikkönen Foto: Maxim shemetov / REUTERS

Seitse aastat Ferrari vormel 1 meeskonda juhtinud Stefano Domenicali iseloomustas hiljutises intervjuus oma alluvusse kuulunud võidusõitjaid. Itaallase sõnul polnud Kimi Räikköneni iseloom üldse selline, nagu meediapildi põhjal võiks oletada.

Räikkönen sõitis Domenicali juhitavas Ferraris aastatel 2008 ja 2009 ning osaliselt ka 2014. hooajal. Itaallane kirjeldab soomlast nendest aegadest aga hoopis teistmoodi kui võiks arvata. «Esimene asi, mis mul Räikköneniga meelde tuleb, on tema tundlikkus. Ka emotsionaalne tundlikkus. See on hoopis midagi muud, kui tema jäämehe kuvand,» rääkis Domenicali ajalehele Corriere della Sera.

Endine tiimiboss peatus ka teistel sõitjatel. Fernando Alonsot iseloomustas ta nii: «Alonsoga meenuvad mulle tema uskumatult head matemaatilised võimed. Ta tegeles võistlusstrateegiatega nagu arvuti. Analüüsis kõik erinevad võimalused läbi.»

Michael Schumacheri puhul tõi itaallane välja pühendumise pisiasjadele. «Ma pole kunagi näinud kedagi, kes oleks nii huvitatud väikestest detailidest. Schumacheriga tuleb ka meelde tema kartmatu sihikindlus.»

Felipe Massat iseloomustas praegu Lamborghini tegevjuhina ametis olev Domenicali kui visa võitlejat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles