Biatloni valinud murdmaasuusatamise olümpiavõitjal on Jelena Välbe mahlakast sõnavõtust kama kaks

Henry Lääne
Copy
Endine murdmaasuusataja ja tulevane laskesuusataja Stina Nilsson.
Endine murdmaasuusataja ja tulevane laskesuusataja Stina Nilsson. Foto: MATHIAS BERGELD via www.imago-images.de/imago images/Bildbyran

Venemaa endine suusatäht ja pragune alaliidu juht Jelena Välbe teatas mõned nädalad tagasi, et murdmaasuusatamise jätnud ja biatloni manu läinud olümpiavõitja Stina Nilsson on argpüks.

«Ma ei kavatsegi tema tegemisi laskesuusatamises jälgida,» põrutas venelanna Sport-Expressile. «Ta on väga tujukas ja kapriisne. Ilmselt ei tulnud ta lihtsalt toime sellega, et mõned nooremad konkurendid suusatasid temast kiiremini.»

Norra väljaanne Fädrelandsvennen palus Nilssonil Välbe rünnakut kommenteerida. «Ma ei taha isegi kuulda, mida ta ütles. Samuti olen otsustanud, et ei räägi enam Rootsi murdmaasuusatamisest. Tahan vaadata tulevikku ja keskenduda heaks laskesuusatajaks saamisele.»

26-aastane Nilsson on Rootsi viimaste aastate parim ning läbi aegade üks edukamaid murdmaasuusatajaid. Olümpiamängudelt on tal ette näidata üks kuld-, kaks hõbe- ja kaks pronksmedalit. Lisaks on tal seitse MM-medalit, millest kaks kuldsed. MK-etappidel on ta individuaalselt poodiumile jõudnud 41 korda.

Rootslanna astub kaasmaalanna Magdalena Forsbergi jälgedes, kes alustas samuti murdmaasuusatajana. Tänaseks 52-aastane Forsberg tegi laskesuusatamises väga eduka karjääri, võites 12 MM-medalit, millest pooled olid kuldsed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles