Koroonaviirus WRC-sarja revolutsiooni ei takista

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
2022. aastal peaks WRC-masinad väljanägemise säilitama, ent kesta all muutub nii mõndagi.
2022. aastal peaks WRC-masinad väljanägemise säilitama, ent kesta all muutub nii mõndagi. Foto: Fabien Dufour/Hyundai Motorsport GmbH

Koroonaviiruse pandeemia tõttu on küll autoralli MM-sari pikal pausil, ent 2022. aasta hübriidtehnoloogia kasutuselevõttu see ei takista. 

Suured mootorispordisarjad nagu näiteks vormel 1 ja NASCAR on lükanud värskemad uuendused edasi. Nõnda võiks arvata, et ehk minnakse sama teed ka WRCs, kuid Rahvusvahelise Autoliidu (FIA) arvates pole see vajalik. 

«Muidugi läheb koroonaviiruse tõttu natuke aega kaotsi ja olukord muutub keerulisemaks. Küll aga saab kodus juba uue auto arendamise kallal töötada. Testimist ei saaks veel mingil juhul alustada, nii et selles plaanis läheb kõik endist radapidi,» selgitas FIAs autoralli eest vastutav Yves Matton DirtFishile. 

«Oleme praegu kenasti graafikus, et 2022. aastaks jääb piisavalt aega uute autode katsetamiseks ja sobivaks vormimiseks. See on osa mängust. Nõnda saavadki võistkonnad tehniliselt rohkem aega ja ressurssi, et arendusega tegeleda.»

Ta lisas: «Ilmselt oleks kõik tiimid õnnelikud, kui saaks ühe lisa-aasta. Aga tõenäoliselt ei mõjuks see praeguses kriisi järel nende rahakotile eriti hästi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles