Kalev/Cramo pahapoiss: Eestis oli raske

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Tony Wroten.
Tony Wroten. Foto: Tairo Lutter

Mõned kuud BC Kalev/Cramos mänginud Tony Wroten rääkis värskes intervjuus oma minevikust ning tulevikuplaanidest. 

Tagamängija liitus Eesti meisterklubiga 2018. aasta viimastel päevadel. Värske täiendus tõi oma ulja mängustiiliga palju elevust, Eesti-Läti liiga matšis Jekabpilsi vastu jagas ta koguni 22 resultatiivset söötu. Lisaks pääse Kalev esimest korda VTB Ühisliiga play-off´i.

Keevaline Wroten rikkus aga meeskonna reegleid. Toonane peatreener Donaldas Kairys andis jänkile esialgu mängukeelu, kuid seejärel eemaldas Eesti meistrivõistluste finaalseeria eel mängija võistkonnast sootuks. 

«Eestis oli raske. Ma polnud varem välismaal mänginud, kohanemine läks keeruliselt. Aga see oli kindlasti õpetlik kogemus,» ütles Wroten Mibaloncestole. 

Pärast seda jätkas pallur Euroopas. 2019. suvel liitus ta Poola klubi Wloclaweki Anwiliga, pool aastat hiljem lõi aga juba käed Hispaania kõrgliigas palliva Badalona Joventudiga. 

«Poola kogemus oli suurepärane. Meil oli super treeneritetiim ja mõnusad tiimikaaslased nii platsil kui ka väljaspool. Läksime pidevalt paremaks. Treener aitas mind kõvasti. Nautisin seal veedetud aega,» jutustas Wroten. 

Hispaaniast tulnud pakkumisele polnud aga võimalik ära öelda. «Tundsin õnnistust. Kõik teavad, et see on Euroopa tugevaim liiga. Jõudsin vaid mõned mängud pidada, kuid juba kiindusin siinsesse linna ja korvpalli. Treenerid ja tiimikaaslased olid taas suurepärased,» sõnas 27-aastane ameeriklane. 

2012. aasta NBA draftis korjas Memphis Grizzlies 25. valikuna Wroteni üles. Ta mängis samas klubis ka 35 matši, kuid saadeti siis korraks G-liigasse. Hooaegadel 2013–2015 kuulus andekas pallur Philadelphia 76ersisse, kuniks vigastused ta Euroopasse juhatasid.

Ookeani taha loodab Wroten naasta: «Arvan, et vigastuste tõttu ma polegi praegu NBAs. Aga usun, et kunagi pole hilja sinna tagasi minna. Tulin Hispaaniasse plaaniga, et NBAsse jõuda. Jumalal on minu jaoks plaan. Minu kindel siht on sinna naasta.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles