Mihhail Kõlvart: Tallinnas jäävad avalikud spordiplatsid suletuks, kuid trennidega võib alustada

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Suletud mängu- ja spordiväljak Pirital.
Suletud mängu- ja spordiväljak Pirital. Foto: Sander Ilvest

Valitsus otsustas, et 2. maist võib taasavada kõik avalikud välijõusaalid ja spordiplatsid. Tallinna linnas seda teed ei minda. 

«Oleme seda analüüsinud. Täna peame aga konstateerima, et Tallinna munitsipaaljõulinnakuid me pole valmis avama,» ütles linnapea Mihhail Kõlvart linnavalitsuse pressikonverentsil. 

«Meil pole võimalik tagada tingimusi, mis on korralduses välja toodud. Trenažööre tuleb desinfitseerida pärast iga kasutuskorda, see ei ole Tallinna puhul reaalne. Meil on 55 linnakut - see tähendab, et iga trenažööri juures seisab ametnik ja desinfitseerib.»

Kõlvart lisab, et tema arvates peaks sportlaste vahel olema suurem sotsiaalne distants, sest koormuse puhul muutub hingamise intensiivsus. «Kaks meetrit pole sel juhul piisav,» märkis ta.

«Samas on positiivne, et treeninguid saab korraldada. Pöörduksin treenerite poole: tingimusi, mis on valitsuse poolt kehtestatud, tuleb tuleb täita. Grupis võib olla kuni kümme inimest ja distants nende vahel peab olema vähemalt kaks meetrit. Kuigi arvan, et treenerid peaks tagama suurema distantsi.»

Linnapea sõnutsi soovitakse spordiplatsid, jõusaalid ja muud õues asuvad väljakud võimalikult ruttu avada. Täpsemad kuupäevad lubas Kõlvart avaldada tuleval nädalal. Tõenäoliselt ei juhtu see enne eriolukorra lõppu ehk 18. maid. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles