Maailmarekordimees Duplantis ja olümpiavõitja Lavillenie leppisid viiki

Copy
Armand Duplantis.
Armand Duplantis. Foto: AP/Scanpix

Teivashüppe maailmarekordimees Armand Duplantis, kahekordne maailmameister Sam Kendricks ja 2012. aasta olümpiavõitja Renaud Lavillenie osalesid võistlusel, kus tuli poole tunni jooksul ületada võimalikult palju kordi viiemeetrine kõrgus. 

Äsja lõppenud võistlus toimus teivashüppestaaride koduaedades. Duplantis ja Kendricks toimetasid USAs vastavalt Lafayette'is ja Oxfordis, Lavillenie Prantsusmaal Clermontis. Sportlastel oli katseteks aega 30 minutit, mida poolitas viieminutiline puhkepaus.

Pärast avapoolaega oli Kendricks selgelt tagaajaja rollis. Jänki oli viis meetrit ületanud 13 korral. Lavillenie oli 17 ületusega teine ja tänavu kaks korda maailmarekordit parandanud Duplantis 18ga esimene. Rootsit esindanud noormees märkis, et ehkki ta nautis hüppamist väga, oli kõrge tempo tohutult väsitav.

Teisel poolajal ei suutnud Kendricks võistlusesse murrangut tuua: tema arvele jäi 26 viie meetri ületust. Duplantis ja Lavillenie pidasid aga väga tasavägise heitluse, kus paremat ei selgunudki (36 vs. 36).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles