Itaalia teadlaste uuring: mis spordialadel on väiksem võimalus koroonaviirusesse nakatuda (1)

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Tennis
Tennis Foto: Robert Deutsch / USA TODAY Sports

Itaalia Spordiministeerium vaatas koos kohaliku Olümpiakomitee ja sealsete teadlastega üle kõik spordialad, et hinnata kuivõrd aitaks mõne ala harrastamine kaasa koroonaviiruse levikule. 

Kokku võeti luubi alla 387 erinevat ala, mis jagati siis vastavalt nakkusohule viide kategooriasse (0 - nakkusoht puudub, 4 - nakkusoht on väga suur). 

Nende järeldustest selgub, et kõige ohutumaks ehk 0-kategooria aladeks peavad nad purjetamist, avamereujumist, golfi ja tennist. 

Samas tennise puhul lisati remargi korras, et soovituslikult peaksid mõlemad mängijad kandma kindaid, servimine peaks toimuma iga kord isiklike ja uute pallidega ning igal juhul tuleks vältida samal ajal võrku minemist. 

Peamiselt kuuluvad 0- ja 1-kategooriasse individuaalad. 

Võistkonnaaladest sai kõige madalama kategooria hinnangu veepall (2-kategooria), seda suurest seetõttu, et seda harrastatakse basseinides, kus vesi on niigi kemikaalidega, ennekõike klooriga, töödeldud. 

Jalgpall liigitus 3-kategooriasse, samal ajal kui korv-, võrk- ja käsipall kuuluvad kõige ohtlikumasse 4-kategooriasse, nagu ka kõiksugused võitluskunstid. 

Nende puhul tuuakse välja, et tegemist on siseruumides harrastatava spordialadega, kus on väga sage kontakt ja/või see kõik toimub väga väikesel pinnal/väljakul. 

Võistkonnaalade harrastajatel on Itaalia spordiministeeriumi poolt nüüd väljastatud soovitus testida ennast 48 tundi enne iga matši, lisaks kanda igal võimalikul hetkel (sh varumeestepingil) maske ja kasutada kõiki desovahendeid. 

 
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles