Henrik Ojamaad võrreldakse Rootsi legendi Henrik Larssoniga

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Henrik Ojamaa
Henrik Ojamaa Foto: motherwellfc.co.uk

20-aastane Eesti jalgpallur Henrik Ojamaa tegi eelmisel nädalal oma debüüdi Šotimaa klubi Motherwelli ridades ning sai kohe avamängus kirja ka värava.

Avamängu väravast enam pakkus šotlastele huvi eestlase eesnimi, kuna Šotimaal mäletavad kõik legendaarset Rootsi ründajat Henrik Larssonit, kirjutab Scottish Sun.

Karjääri jooksul ka Manchester Unitedi ja FC Barcelona särki kandnud Larsson pallis aastatel 1997 – 2004 Glasgow Celticu ridades ning kõmmutas selle aja jooksul kõikides sarjades kokku 241 väravat.

«Ma imetlen Henrik Larssonit ja olen teda telekast mitmel korral mängimas näinud,» sõnas Ojamaa. «Tal oli imeline karjäär ja ta oli Celticu, Barcelona ja Manu eest suurepärane.»

Samas leidis noor eestlane, et võrdluses Larssoniga on ka terake tõtt. «Mängustiili poolest oleme küllaltki sarnased, kuid võib-olla oli ta rohkem väravalööja tüüpi. Kindlasti on kõikidel ründajatel temalt palju õppida,» sõnas Ojamaa.

Motherwelli peatreener Stuart McCall sõnas siiski, et esialgu ta eestlast kindlaks põhikoosseisu mängijaks ei pea ning loodab, et Ojamaal õnnestub nende klubi juures saada paremaks jalgpalluriks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles