Austraalia pakub Inglismaa kõrgliigale kriisi ajal abikätt

Karl-Joosep Küngas
Copy
Leicester - Liverpool
Leicester - Liverpool Foto: Darren Staples/ZUMAPRESS.com

Inglismaa jalgpalli kõrgliiga juhtkond sai Austraaliast huvitava pakkumise, kui klubidel lubatakse seal mängida hooaeg korrektselt lõpuni. 

Premier liigas algas koroonaviirusest tingitud mänguseisak 13. märtsil, mis kestab tänase päevani. Hetkel pole selge ka, millal võiks mängudega taasalustada, kuid Austraaliast saabus pakkumine, mille kohaselt ei mängitakski neid kohtumisi Inglismaal.

Austraalias pole Covid-19 viirus väga suuri mõõtmeid võtnud ja olukord on maailma kuklapoolel püsinud stabiilselt hea. Jalgpalliagent Gary Williamsi sõnul oleks just Austraalia linn Perth ideaalne paik, kus Inglismaa liiga tänavune hooaeg võiks lõppeda.

«Austraalias mängimisel ei oleks politseil vaja niivõrd karmidel meetmetel kaitsta klubide treeningkeskuseid ja üldine õhkkond oleks palju ohutum nii mängijatele kui ka kogu abipersonalile,» selgitas Williams. 

Ka üks anonüümseks jääda soovinud kõrgliiga klubi esindaja arvas, et selline plaan oleks täiesti mõistlik. «Oleme Austraalias varasemalt samuti kontrollkohtumisi pidanud ja häid kogemusi saanud. Samuti pole sealne kliima kõige kehvem,» arvas too.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles