Tour de France'i tšempion Froome meenutas elu suurimat šokki: ta istus mu vastas ja viidi käeraudades minema

Henry Lääne
Copy
Chris Froome.
Chris Froome. Foto: Mike Egerton/PA Wire/PA Images

Instagrami otseülekanded on koroonakriisi ajal olnud suurepäraseks kohaks, kus fännid saavad kuulata sportlaste mõtteid. Täna vestlesid omavahel endine kriketiäss Kevin Pietersen ja jalgrattamaailma superstaar Chris Froome, kelle sõnul peab rattamaailm endiselt võitlema Lance Armstrongi tekitatud deemonitega.

Armstrong võitis seitse rattamaailma mainekamat velotuuri Tour de France'i, kuid aastaid hiljem selgus, et ameeriklane kasutas süstemaatiliselt dopingut. Keelatud ainetega on vahele jäänud teisigi väga kuulsaid ja edukaid rattureid, kuid viimastel aastatel tundub, et suured skandaalid on spordialast mööda läinud.

«Peame end endiselt Armstrongi juhtumi tõttu õigustama. Sellest on möödas pikk aeg, aga me räägime sellest ikka. See tegi palju kahju, kuid arvan, et oleme nüüd pööranud uue lehekülje. Leian, et ma poleks Tour'i neli korda võitnud, kui ajad poleks muutunud,» rääkis Keenias sündinud Froome.

Ka Team Ineosi staari on korduvalt süüdistatud keelatud ainete tarvitamises, kuid Froome on seda alati eitanud. Samuti pole ta dopinguproovis kordagi vahele jäänud.

Froome meenutas ka ühte seika profikarjääri algusaastatest, mil ta sai elu suurima šoki. «Arvasin, et hullud aastad on möödas, kuid 23-aastaselt saadeti mind Tour'ile ja ma ei suutnud ära uskuda, mis juhtus.

Mitmed sõitjad diskvalifitseeriti dopingu tõttu. Üks minu tiimikaaslane, kes istus bussis minu vastas, viidi käeraudades minema. Pärast seda Tour'i hakati kasutama bioloogilist passi ning sellel on olnud suurepärane mõju.»

Froome rääkis 2008. aasta Tour'ist, mil ta esindas Barloworldi. Skandaalselt velotuurilt löödi minema näiteks Riccardo Ricco, Manuel Beltran, Dmitri Fofonov ja Barloworldi rattur Moises Duenas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles