Euroliiga staaril tuleks NBAsse siirdumiseks lüüa omast taskust letti peaaegu viis miljonit eurot

Henry Lääne
Copy
Facundo Campazzo mängus CSKAga, teda ajab taga Darrun Hilliard.
Facundo Campazzo mängus CSKAga, teda ajab taga Darrun Hilliard. Foto: Mikhail Japaridze/Mikhail Japaridze/TASS

Korvpalli Euroliiga üks suuremaid staare Facundo Campazzo tiirleb maailma tugevaima liiga NBA klubide huviorbiidil. Peaks argentiinlasest sööduvõlur otsustama lombi taha kolida, tuleb tal omast taskust välja käia umbes 4,8 miljonit eurot.

29-aastane mängujuht kuulub Madridi Reali ning lepingus sätestatud klausel nõuab, et peaks Campazzo NBAsse siirduma, saab Hispaania kuninglik klubi ligikaudu 5,5 miljonit eurot. Unistuste liiga reeglite tõttu ei saa Campazzost huvitatud meeskond seda kõike maksta: nemad saavad tasuda «vaid» umbes 665 000 eurot.

181 cm pikkune üliosav rünnakute dirigent on Euroopas mänginud alates 2014. aasta suvest. Realiga lõi Campazzo käed aasta hiljem ning on tulnud kahekordseks Euroliiga meistriks.

USA korvpallimeedia teatel on ladinaameeriklasest huvitatud näiteks Dallas Mavericks, kuhu kuuluvad Euroopa staarid Luka Doncic (Sloveenia) ja Kristaps Porzingis (Läti).

Tõsi, Euroopa korvpallieksperdid ei pea Campazzo siirdumist NBAsse kuigi tõenäoliseks. Väidetavalt on ta Realis äärmiselt rahul ning naudib võistkonnas suurt rolli, mis oleks Mavericksis kindlasti tagasihoidlikum.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles