Elu eest võidelnud NFLi täht käis 17 lõikusel, pääsedes Savisaare saatusest

Postimees Sport
Copy
Ameerika jalgpalliliiga NFLi täht Alex Smith.
Ameerika jalgpalliliiga NFLi täht Alex Smith. Foto: Chuck Cook/USA Today Sports

Ameerika jalgpalliliiga NFLi tähe Alex Smithi abikaasa Elizabeth avaldas ESPNi dokumentaalfilmis, et tema armastatu oleks kaks aastat tagasi peaaegu surnud, kuna veidi pärast lahtise jalaluumurru tõttu tehtud lõikust hakkas meest purema lihasööjabakter.

35-aastane Smith murdis kaks aastat tagasi kohtumises Houston Texansi vastu parema jala. Pärast operatsiooni tabas teda palavik ning vererõhu järsk langus.

Arstid murdsid pead ning lõpuks avastati, et Smithil on kallal lihasööjabakter. Ta käis nädala jooksul iga päev lõikusel, et tohtrid saaksid päästa nii tema elu kui ka paremat jalga.

Lõpuks õnnestuski arstidel Smithi jalast bakter eemaldada, kuid jäsemel polnud põlvest allpool enam lihaseid. Sportlasele käidi välja kaks varianti: tema parem jalg amputeeritakse või siirdatakse lihast vasakust jalast. 

Smith valis teise variandi ning õnneks lõppes kõik hästi. Kokku pidi Washington Redskinsi pallur käima tervelt 17 lõikusel. Sportlane pole veel NFLis osalenud üheski kohtumises, kuid jätkab taastumisega ning loodab platsile naasta.

Eestis on lihasööjabakter tuntud näiteks Edgar Savisaare juhtumist. Kui Smith pääses jala amputeerimisest, siis kurikuulsal poliitikul nõnda hästi ei läinud.

Smith on 2005. aasta NFLi draft'i ehk noormängijate valiku esinumber. Mängujuhina tegutsev ameeriklane on kolmel korral valitud tähtede mängule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles