Inglismaal kaalutakse jalgpallimängude lühendamist

Toimetas Ville Arike
Copy
Kui mängud jätkuvad, ei tohi Liverpooli peatreener Jürgen Klopp (näoga) enam tervet väljakutäit inimesi läbi kallistada - nagu ta sel pildil embab oma Manchester Unitedi kolleegi Ole Gunnar Solskjäri.
Kui mängud jätkuvad, ei tohi Liverpooli peatreener Jürgen Klopp (näoga) enam tervet väljakutäit inimesi läbi kallistada - nagu ta sel pildil embab oma Manchester Unitedi kolleegi Ole Gunnar Solskjäri. Foto: Darren Staples via www.imago-images.de/imago images/Sportimage/Scanpix

Riikides, kus soovitakse jalgpallihooaeg igal juhul mängudega loogilise lõpuni viia, mõeldakse välja kõike võimalikku, et asi teoks saaks. Inglismaal kaalutakse suisa meistriliiga mängude lühendamist. Jah, 90 minutist lühemat mänguaega ehk poolaegasid, mis kestavad vähem kui 45 minutit.

Sellest võimalusest teatas BBC Radio 4 saates Today Inglismaa profijalgpallurite assotsiatsiooni tegevjuht Gordon Taylor. Tema sõnul kardavad mängijad oma turvalisuse pärast. «Nad pole rumalad, nad tahavad olla kindlad, et väljakule naasmine on ohutu,» märkis Taylor.

BBC teatel kommenteeris Premier liiga, et see idee «ei ole laual». Liiga juht Rick Parry eitas selleteemalisi diskussioone.

Probleem on asjaolus, et Inglismaa soovib vastavalt UEFA soovitustele lõpetada hooaja 2. augustiks. Mängudega loodetakse alustada 8. juunil, seega jääks aega seitse nädalat. Selle aja jooksul tahetaks mitte ainult lõpetada meistrisari, kus meeskondadel jääb pidada 9-10 mängu, vaid ka karikavõistlused. See tähendaks väga tihedat graafikut, millest ongi tingitud mängude lühendamise mõte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles