Riik ei toeta autospordiliidu suvesse kavandatavat rallit (2)

Carl-Robert Puhm
Copy
Mullune Rally Estonia.
Mullune Rally Estonia. Foto: Sille Annuk

Eesti Autosporti Liit tuli aprillis välja ettepanekuga korraldada sel suvel Eestis WRC võistkondade osalusega ralli. Kultuuriministeeriumi spordi asekantsler Tarvi Pürn ütles täna Postimehele, et ei pea ürituse toimumist võimalikuks. 

16. aprillil tegi Eesti Autospordi Liit valitsusele taotluse 450 000 euro eraldamiseks rahvusvahelise ralli Eestisse toomiseks. Kokku sooviti riigieelarvest 942 000 eurot, et turgutada ala üldist arengust. Kultuuriministeeriumisse saadetud kirjale andsid allkirjad Ott Tänak, Markko Märtin, Oleg Gross, Raul Jeets ja Janis Kaal.

Spordi asekantsler Pürni sõnul toimus neil täna sel teemal jutuajamine, kuid plaaniga edasi ei liigutud. «Vestlesime täna sel teemal Eesti Autospordi Liidu esindajatega ja jõudsime järeldusele, et igasuguse ralli korraldamine suvel on ebatõenäoline. Mina ei suuda ette kujutada, et olukorras, kus suve esimeses pooles on lubatud näiteks 50-100 pealised üritused, saaks rääkida ralli korraldamisest,» sõnas Pürn.

Ka ei ole tema sõnul võimaik, et riigieelarvest Rally Estoniale eraldatud 980 000 eurot kanduks vähemalt osaliselt üle autospordiliidu plaanitavale rallile. «Käesolevas riigieelarves Rally Estoniale eraldatud raha kantakse üle järgmise aasta eelarvesse. Aga nagu ma ütlesin, on igasuguse ralli korraldamine suvel ebatõenäoline ja see teema langeb juba seeläbi ära,» selgitas asekantsler.

 
Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles