Jüri Ratas lubas Rally Estonia toetamise jätkamist: mul on kahju, et see sisemine konflikt toimus (4)

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Rally Estonia
Rally Estonia Foto: Rein Sainas

Eesti Vabariigi peaminister Jüri Ratas vastas täna Facebookis inimeste esitatud küsimustele ning kinnitas, et riik on järgmisel aastal valmis Rally Estoniat toetama.

«Loomulikult toetab,» ütles Ratas. «Rally Estonia on niivõrd oluline. Mul on kahju, et see sisemine konflikt autoralli peres toimus. Ma loodan väga, et sellest saadakse üle. Rally Estonia meeskond on saanud suurepäraselt hakkama,» ütles ta.

Veebruari lõpus teatas Rally Estonia, et loobub suvel ralli korraldamisest, sest Autospordiliit tõstis rahvusvahelise ralli registreerimistasu 100 000 euroni. Aprillis tuli Autospodiliit välja ettepanekuga korraldada sel suvel Eestis WRC võistkondade osalusega ralli. Valitsusele esitati taotlus ka võistluste rahastamiseks, kuid kuna selle toimumine suvel ei ole kuigi reaalne, lükkas riik taotluse tagasi.

Kes järgmisel aastal WRC tiimide osalusega rallit Eestis korraldab, pole praegu teada, kuid Ratase sõnad annavad Rally Estoniale kindlustunnet. «Julgeks öelda, et Rally Estonia on Eesti parim turundusüritus. Mäletan, kui minul oli võimalus siia tööle tulla, siis vähemalt üks aasta jäi ralli vahele. Siis riik hakkas seda toetama 300 000 – 400 000 euroga, nüüd on toetus WRC tiimidega ralli jaoks kasvanud ligi miljonini. Ma arvan, et see on ühe ürituse raames kõige suurem toetus, kui välja arvata näiteks EM-finaalturniiri korraldamine.»

Rally Estoniale tänavu eraldatud 980 000 eurot kantakse üle järgmise aasta eelarvesse.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles