Norra suusatäht vajas leina leevendamiseks füüsilist valu

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Astrid Jacobsen.
Astrid Jacobsen. Foto: MATHIAS BERGELD via www.imago-images.de/imago images/Bildbyran

Eelmisel kuul teatas olümpiavõitja ja kolmekordne murdmaasuusatamise maailmameister Astrid Uhrenholdt Jacobsen karjääri lõpetamisest. Sportlasteele tagasi vaadates sõnas Jacobsen, et raskeim periood jäi 2014. aastasse.

 

Sotši olümpiamängude avatseremoonial sai ta teada, et tema vend ja parim sõber läksid vabasurma. Suurest tragöödiast hoolimata otsustas Jacobsen olümpiale jääda. 10 km klassikasõidus teenis ta 17. koha, sprindis jäi esimesena medalita ning teatesõidus tuli naiskonnaga viiendaks.

«See oli õige otsus ja sellel oli mitmeid põhjusi, miks ma otsustasin olümpiale jääda. Olümpiaküla oli muust maailmast ja meediast eraldatud. Tundsin end seal turvaliselt. Teadsin ka seda, et ma ei saa kodus mitte midagi teha,» ütles Jacobsen NRKle.

Kui ta lõpuks kodumaale jõudis, hakkas pihta tavapärane elu. Vaimset valu üritas ta asendada füüsilisega. See tähendas raskeid treeninguid. «Füüsilist valu oli lihtsam taluda kui leina,» selgitas ta.

Tugevatest treeningutest oli kasu ka sportlikus mõttes, sest 2015. aasta MMil võitis ta suusavahetusega sõidus hõbeda ning tuli teatenaiskonnaga maailmameistriks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles