Surmaavariist eluga pääsenud vormelipiloot õpib uuesti kõndima

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Traagiline avarii.
Traagiline avarii. Foto: AFP/SCANPIX

Mullu augustis F2-sarja Belgia GP-l toimunud ja Anthoine Huberti elu nõudnud ahelavariist eluga pääsenud Juan Manuel Correa on tegemas esimesi iseseisvaid samme.

20-aastane vormelipiloot murdis õnnetuses mõlemad jalad ning suutis esimest korda püsti tõusta alles kaks kuud pärast hirmutavat avariid. Nüüd on Ecuadori juurtega ameeriklane tegemas ka esimesi samme normaalse elu suunas, seda sõna otseses mõttes.

Esimest korda tõusis ta omal jõul püsti mullu oktoobris. «Esimest korda püsti tõusmas. Vaikselt edusamme tegemas,» kirjutas Correa toona saatelauseks.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

First time standing up ? slowly progressing

A post shared by Juan Manuel Correa (@juanmanuelcorrea_) on

Nüüd, pool aastat hiljem, postitas ta ühismeediasse ka video, kus on näha tema esimesi samme. «Selline asi juhtus eile. Ma pole päris kindel, kas see kvalifitseerub päris kõndimise alla, kuid ma liigun vaikselt selles suunas,» kirjutas Correa. 

Ameeriklase taastumine avariist on kulgenud üle kivide ja kändude. Vahetult pärast õnnetust viidi ta kunstlikusse koomasse, sest nii oli lihtsam ravida tema kopsuvigastusi. Lisaks tehti Correale 17-tunnine operatsioon, et tema paremat jalga päästa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles