NBA tšempionist ärihaiks: legendaarne Shaquille O'Neal on kokku kuhjanud peaaegu miljard dollarit

Henry Lääne
Copy
Shaquille O'Neal.
Shaquille O'Neal. Foto: SCANPIX

Korvpallistaar Shaquille O'Neal teenis mängijakarjääri jooksul palgana 292 miljonit USA dollarit. Praegu on tsentri vara väärtus sellest umbes kolm korda suurem.

Neli korda maailma tugevaima liiga NBA tšempioniks kroonitud O'Neal kandis karjääri jooksul kuue klubi särki. Kõige säravamad aastad veetis 216 cm pikkune koljat Orlando Magicus ja Los Angeles Lakersis.

Kui NBAs teenitud palk ladus tema varandusele vundamendi, siis seda on kasvatanud arvukad reklaamlepingud, töö televisioonis ja mitmed märki tabanud investeeringud.

Teiste firmade hulgas investeeris O'Neal 1990ndatel Google'sse. Ta meenutas, et mängis oma lastega restoranis, kui temaga hakkas rääkima üks mees. «Sa meeldid mulle väga. Ma arvan, et mul on midagi, mis pakub sulle huvi,» ütles ta. Tegemist oli investoriga, kes rääkiski korvpallurile tänasest internetigigandist.

«Ta ütles, et Google saab väga edukaks ning nõustusin temaga. Kahetsen ainult, et ma ei investeerinud sinna rohkem,» ütles O'Neal. Google'i kõrval on ta investeerinud näiteks hamburgeriketti Five Guys, omab osalust NBA klubis Sacramento Kings ning talle kuulub arvukalt jõusaale, autopesulaid ja kortermaju.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles