Endine vormeliboss surmkindlalt: Hamilton liitub Ferrariga, Mercedes võib uttu tõmmata

Henry Lääne
Copy
Peaks Lewis Hamilton tõepoolest Ferrarisse siirduma, hakkaksid sädemed lendama. On ju Mercedes ja Itaalia tiim suured konkurendid!
Peaks Lewis Hamilton tõepoolest Ferrarisse siirduma, hakkaksid sädemed lendama. On ju Mercedes ja Itaalia tiim suured konkurendid! Foto: THAIER AL-SUDANI/REUTERS

Endine vormel 1 tiimi pealik Eddie Jordan on veendunud, et kuuekordne F1-tšempion Lewis Hamilton siirdub Ferrarisse.

Iirlase sõnul mängib selles tuntavat rolli koroonakriisist põhjustatud masu, mis paneb autotootjaid oma strateegiaid ümber mängima. Näiteks ennustab Jordan, et paljud tehasetiimid võivad järgmise paari aasta jooksul pillid kotti pakkida ning tulevikus hakkavad domineerima suured eravõistkonnad.

«Lewis läheb Ferrarisse, kuna muutuvas majandusmaailmas suudavad vaid nemad maksta sõitjale nii kõrget palka,» ütles Jordan. Väidetavalt teenis Hamilton mulluse hooaja eest ligikaudu 46 miljonit eurot.

Kuna Monaco talent Charles Leclerc tegi mullu Ferraris silmapaistva debüüthooaja, usub Jordan, et neljakordse maailmameistri Sebastian Vetteli jaoks on kaks valikut: kuulutada karjäär lõppenuks või liituda McLareniga. Ferrari olevat sakslase osas juba ammu alla andnud, usub britt.

Muide, peaks Jordani ennustus tõeks osutuma ning tehasetiimid tõepoolest taanduvad, peab ta esimeseks kõige tõenäolisemaks lahkujaks just Mercedest. «Juhtkonnal pole võimalik teisiti otsustada. Neil pole enam midagi saavutada,» selgitas mees.

Ta lisas, et masu ei tekita peavalu mitte ainult Mercedesele, vaid ka nende suursponsorile Petronasele. Kuna nafta hind langeb, on ka Malaisia naftagigandil aeg mõelda, kust püksirihma koomale tõmmata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles