Taasalustava Saksamaa kõrgliiga esimeses voorus näeb kohe rivaalide heitlust

Karl-Joosep Küngas
Copy
Dortmundi pallur Marco Reus proovib Schalke kaitsjate eest põgeneda.
Dortmundi pallur Marco Reus proovib Schalke kaitsjate eest põgeneda. Foto: Norbert SCHMIDT via www.imago-images.de/imago images/Norbert Schmidt

Eile sai selgeks, et Saksamaa kõrgliigale antakse roheline tuli 16. maist ja esimesena lähevad vastamisi Dortmundi Borussia ja Gelsenkircheni Schalke 04.

Revierderby nime kandva vihase vastasseisu ajalugu ulatub 1925. aastasse, mil toimus nende meeskondade esimene lahing. Toona võidutses Schalke 4:2 ja aastate jooksul on nemad ka rohkem võite noppinud. 

Kokku on kohtutud koguni 155 korda ja Schalke noppinud nendest 60 võitu. Dortmundile sobiva skooriga on lõppenud 52 lahingut ja 43 korral lepitud viigilise tulemusega. 

Bundesliga seiskus 16. märtsil ja pidi esialgse plaani järgi naasma pausilt 2. aprillil. Arvestades olukorda maailmas, otsustas Saksamaa kõrgliiga juhtkond mänguseisakut pikendada 15. maini. 16.–18. maini mängitakse Saksamaal 26. voor ning meister peaks selguma 27. juunil. See tähendab, et üheksa mänguvooru tuleb pidada ainult 42 päevaga.

Bundesligat juhib Müncheni Bayern, kelle edu Dortmundi Borussia ees on neli silma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles