Aasia tiim tahab liituda F1-sarjaga

Henry Lääne
Copy
Vormel 1 sari. Pilt on illustratiivne.
Vormel 1 sari. Pilt on illustratiivne. Foto: Graham Hughes / The Canadian Press/PA Images

Panthera Team Asia võistkond kavatseb 2022. aastaks liituda võidusõidumaailma kuningliku sarjaga F1. Tiim baseeruks peamiselt logistika tõttu Suurbritannias.

Panthera teatas oma soovist vormel 1 jõuda mullu suvel ning algselt käidi välja lootus, et neid võib stardirivis näha juba 2021. aastal, mil pidid kehtima hakkama uued reeglid. Muudatused lükati aga aasta võrra edasi, mistõttu nihkus tulevikku ka Panthera F1-unistus.

Tagasilöögist ja koroonakriisist hoolimata pole Panthera vormel 1 jõudmist peast pühkinud, kinnitas tiimipealik Benjamin Durand Motorsport.com-ile. «Sõitsime veidi ameerika mägedel, aga oleme elus. Projekti pole lõpetatud,» kinnitas ta.

Panthera teeb juba ettevalmistusi oma vormeliauto kallal. Praegu tehakse eeltööd aerodünaamika osas, samuti nähakse vaeva investorite meelitamisel. Tõsi, Durand märkis, et enda autoga võistlemine ei pruugi olla üldse vajalik.

«Oleme paindlik projekt. Vaatame, mis vormelimaailmas toimub, enne kui midagi rohkemat ütleme. Inimesed räägivad võimalusest, et tiimid võivad auto osta ja sellega sõita. Seega peame ootama ja vaatama,» selgitas ta.

Küll ütles Durand, et enne koroonakriisi algust olid Pantheral sisulised kokkulepped olemas ühe autotootjaga, kes oleks neile tarninud mootoreid ja muid osi.

Panthera soov F1-sarjaga liituda võib olla küll suur, kuid nad peavad saama rohelise tule Rahvusvaheliselt autoliidult (FIA). Viimati vaagiti uute tiimide tulekut 2015. aastal, kuid FIA lükkas kahe võistkonna ettepanekud tagasi, kuna need ei vastanud alaliidu nõuetele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles