Skandaalse otseülekande teinud jalgpallur teenis kriitikat: rumalusele pole ravimit!

Henry Lääne
Copy
Salomon Kalou.
Salomon Kalou. Foto: M. Popow via www.imago-images.de/imago images/Metodi Popow

Berliini Hertha poolkaitsja Salomon Kalou pani enda filmitud kaadritega ohtu kogu Bundesliga võimaliku jätkumise. Karistuseks visati ta meeskonnast välja ning on saanud Saksamaa jalgpalliüldsuselt kamaluga kriitikat.

Näiteks ütles Saksamaa suurima klubi Müncheni Bayerni eduloos üliolulist rolli mängiv ja praegu aupresidendi kohta hoidev Uli Höness, et «rumalusele pole mingit ravimit». Riigi kahe suurema liiga juht Christian Seifert lisas: «Olen Kalou peale nördinud ja väga kuri.»

36-aastane Elevandiluuranniku jalgpallur tegi nädala alguses ühismeediasse otseülekande Berliini Hertha treeningkeskusest. Paraku unustas ta, et praegusel ajal kehtivad erireeglid. Ta surus teiste mängijate ja treeneritega kätt ning istus nendega kõrvuti. Kaks nädalat varem oli Bundesliga klubidele saatnud 50-lehelise reegliraamatu, mis muuhulgas keelas sellise kontakti.

Kalou sõnul kahetseb ta video tegemist. «Mõistan, miks inimesed minu peale pahased on. Ma poleks seda videot tohtinud teha. See oli minust lugupidamatu. Kuid ma olen enamat, kui need viis halba minutit, mida te nägite,» ütles ta.

Endise Londoni Chelsea mängija sõnul on ta tegelikult reegleid korralikult järginud ning tõi näiteks, et kannab kodust lahkudes alati maski. «Pärast karantiini on meid iganädalaselt testitud. Mitte ühtegi positiivset proovi pole meie seas olnud. Miks me ei või omavahel kätt suruda?» õigustas ta end.

Kuigi arvati, et Kalou otseülekanne seab ohtu Bundesliga jätkumise, said vutisõbrad sel nädalal rõõmusõnumi: Saksamaa kõrgliiga jätkub 16. mail, pealtvaatajaid staadionile ei lubata. 

Küll saavad fännid osta papist kujukesi, kes pannakse staadionile. Tiitlit jahtiv ja liidrist Bayernist nelja punkti kaugusel olev Dortmundi Borussia küsib kujukese eest 19 eurot. Viimaste andmete kohaselt on kohtumiseks Gelsenkircheni Schalke vastu neid ostetud juba 12 000 tükki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles