Raske haigusega võitlev medalilootus ei pruugi olümpia edasilükkamise tõttu võistluste ajaks enam eluski olla (1)

Copy
Philip Jönsson.
Philip Jönsson. Foto: winterparasport.com/

Koroonaviiruse tõttu lükati tänavu suvesse planeeritud Tokyo olümpiamängud aasta võrra edasi. Rootsi parasportlase Philip Jönssoni jaoks võib see saatuslikuks saada. 

Jönsson on meie läänenaabrite üks suuremaid medalilootusi, ent pole garantiid, et ta võistlusteni vastu peaks. 26-aastasel laskesportlasel tuvastati neljaselt Duchenne’i lihasdüstroofia, millega kaasnevad liikumisraskused ja mitmed teised probleemid. Selle haigusega võitlevate inimeste eluiga on reeglina üsna lühike.

«Suures plaanis saame heal juhul aasta jagu ette planeerida,» ütles Philipi isa Mats Jönsson Soome meediale. Ta lisas, et poja seisund võib kiiresti halveneda, mistõttu pole 2021. aasta augusti lõppu - septembri algusesse plaanitud Tokyo paramängudel osalemine sugugi kindel.

2016. aasta olümpial leppis Jönsson küll kaheksandaga kohaga, ent pärast seda on ta võitnud MM-ilt nii pronksi kui ka hõbeda. 

«Pean vältima negatiivseid mõtteid. Negatiivsusega kaasnevad raskused ja igavus. Positiivselt mõeldes tunnen, et saan oma olukorraga hakkama. Vaatan alati elu helgemat külge,» sõnas koroonaviiruse kriisi ajal kodus harjutav sportlane. 

Tagasi üles