Sundby koondisest väljajätmine valmistab Norras paljudele meelehärmi, peatreener otsustas põhjuseid selgitada

Postimees Sport
Copy
Martin Johnsrud Sundby
Martin Johnsrud Sundby Foto: Kimmo Brandt/Epa

Norra naiste murdmaasuusakoondise peatreener Ola Morten Iversen selgitas, miks Martin Johnsrud Sundby A-koondisest välja arvati, ent nõrgemaid tulemusi näidanud naissportlane mitte.

Norra suusaäss Martin Johnsrud Sundby koondisest väljajätmine on sealmail tekitanud palju paksu verd. Laiem üldsus ei mõista, miks jäeti möödunud hooajal MK-sarjas neli korda esikuuikusse jõudnud 35-aastane Sundby välja, aga vaid korra kuue parema hulka tulnud 30-aastane Anna Svendson naistekoondisse.

Uudisteportaal VG palus vastavat kommentaari ka naistekoondise peatreenerilt Iversenilt. «Meil polnud mingit kahtlust, et Anna peaks koondisse edasi kuuluma. Tal ei olnud küll hea hooaeg, kuid ta on paremuselt meie teine või kolmas klassikasprinter. Anna on üks meie suurimaid lootusi tuleva aasta Oberhofi MMi klassikasprindis.»

Iverseni sõnul ei saa naiste ja meeste koondisi võrrelda, sest meeste osas on seis oluliselt parem ning konkurents tihedam. «Küsimus möödunud hooajal paremaid tulemusi näidanud Sundby kohta on õigustatud, aga me ei saa vaadata seda ainult MK-sarja tulemuste järgi. Norra naiste suusatamises toimub põlvkondade vahetus. Sprindikoondise olukord Maiken Caspersen Falla selja taga on õhuke. Oleme kaotanud mitu aastakäiku noori suusatajaid, sest pole pakkunud neile õiget keskkonda ning tingimusi. Mina leian, et me peame rohkem hakkama naiste suusatamisse panustama. Näiteks meeste koondisse kuulub kokku 12 sportlast, naistes on koondisekohti 10,» selgitas Iversen.

Norra meeste koondist vähendati tulevaks hooajaks kolme liikme võrra. Kui varem kuulus koondisse 15 sportlast, siis uuel hooajal 12. Sundby asemel mahtusid  12-liikmelisse koondisse Sindre Björnestad Skar, Finn Haagen Krogh, Paal Golberg, Erik Valnes, Havard Solas Taugböl, Emil Iversen, Didrik Tönseth, Sjur Röthe, Hans Christer Holund, Simen Hegstad Krüger ja uue tulijana Martin Löwström Nyenget.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles