Läinud sügisel insuldi saanud Rootsi suusataja on tõusnud elu parimasse vormi

Postimees Sport
Copy
Filippa Lindman
Filippa Lindman Foto: Instagram

23-aastane Rootsi suusataja Filippa Lindmani elu muutus eelmise aasta oktoobris dramaatiliselt. Ta sai insuldi ja kaotas parema kehapoole tundlikkuse. Seitse kuud hiljem teeb ta jõusaalis enda rekordnumbreid.

Noort Rootsi tulevikulootust tabas 2019. aasta oktoobris ajuverejooks (tserebraalne hemorraagia) vannitoas duši all olles. Sportlase õnneks oli tema läheduses telefon ning ta helistas isale, kes kutsus talle kiirabi. Suusataja seisund oli arstide saabudes sedavõrd raske, et ta ei suutnud kiirabile ust avada, mistõttu tuli päästjatel see maha murda.

Veidi enam kui pool aastat hiljem on Lindman insuldist hästi paranenud ning kirjeldas Expressenile enda taastusravi kulgu.

Noore rootslanna sõnul tuli algselt kadunud parema kehapoole tundlikkus kiirelt tagasi ning täna treenib ta mitu korda nädalas jõusaalis. «Ma ei suutnud isegi ette kujutada, et asjad nii hästi võiks minna. Arvestades, et möödas on vaid seitse kuud, on olukord fanatsiliselt hea.»

Selle kinnituseks tegi ta ka jõusaalis 55 kilogrammise kangiga uue rekordi, millest Instagrami pildi postitas.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Trotsar väl corona och fortsätter lyfta skrot??‍♀️ Rätt folktomt gym nu ändå??

A post shared by FILIPPA LINDMAN ? (@filippaalindman) on

Tippspordi poole rootslanna siiski ei vaata. «Ma ei mõtle praegu tippsuusatamise peale, võtan päev korraga ja vaatan, mis elu toob,» ütles Lindman Expressenile.

Igapäevaselt töötab ta hetkel hoopis päikseenergeetikaga tegelevas ettevõttes.

2018. aasta Rootsi murdmasuusatamise meistrivõistlusel teenis Lindman klassikasprindis 20. koha, edestades näiteks tänaseid Rootsi koondislasi Linn Svahni (tänavuse MK-sarja sprindiarvetuse võitja) ja Hanna Falki. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles