Aegade kuulsaim Soome jalgpallur seljatas koos eestlannast abikaasaga koroonaviiruse

Postimees Sport
Copy
Jari Litmanen loosimas Rahvuste liiga alagruppe.
Jari Litmanen loosimas Rahvuste liiga alagruppe. Foto: PHILIPPE DESMAZES/AFP

Karjääri jooksul FC Barcelona ja Liverpooli ridadesse kuulnud Soome jalgpallilegend Jari Litmanen teatas, et nakatus nädalate eest koroonaviirusesse. Oma sõnul haigestus ta koos eestlannast abikaasaga, kuid tänaseks on nad mõlemad terveks kuulutatud.

«Peavalu, palavik, lihasvalu, õhupuudus – mul olid kõik võimalikud sümptomid,» kirjeldas 49-aastane Litmanen Unibeti spordipodcast'is.

Esmalt tabas viirus soomlase eestlannast abikaasat Lyd, kes elab Eestis. «Temal diagnoositi viirus esimesena, nädal hiljem jäin mina haigeks. Õnneks ei olnud valud ja hingamisprobleemid ühelgi hetkel nii tõsised, et ma pidanuks minema haiglasse. Sain haigust kodus olles ravida, aga need ei olnud üldse kerged nädalad,» tõdes soomlane.

Litmaneni sõnul oli tema seisund selline, et muidu aktiivse inimesena ei tulnud tal sport mõttessegi. «Haigena kimbutas mind pidev väsimustunne, vahel oli see ikka väga metsik. Füüsiliselt pole ma ilmselt kunagi nii halvas seisundis olnud kui praegu. Teisest küljest, neljanädalase haigusperioodi ajal polnudki mul mingit igatsust spordi ega jalgpalli järele. Mõtted olid natuke teistel asjadel.» 

Praeguseks on Litmanen ning tema abikaasa kuulutatud viirusest paranenuks ning raskest perioodist kosumas. «Taastumine tähendab kerget kõndimist ja rattasõitu. Praegu pole tähtis läbida pikki maid või hoida tempot,» selgitas 2011. aastal ketsid varna riputanud soomlane.

Jalgpallilegend peatus ka vutimaailmas toimuval. Hollandis ja Prantsusmaal on jalgpallihooaeg lõpetatud, Saksamaal minnakse aga juba 16. mail mängudega edasi. «Mõlemal poolel on oma plussid ja miinused. Vaevalt leidub selles olukorras lahendust, mis oleks 100 protsenti hea. Mängijate vaatevinklist on kõige raskem teadmatus tuleviku ees. Käes on juba kevade lõpp. Seega peaks liigajuhid kiiresti lõplikud otsused ära tegema.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles