Mis kriis? Peterburi Zenit pakub tippmängujuhile kolme aastaga 8 miljonit eurot

Toimetas Ville Arike
Copy
Nick Calathes on nõutud mängumees.
Nick Calathes on nõutud mängumees. Foto: AFP7/ZUMAPRESS.com/Scanpix

Venemaad räsivad küll koroonakriis ja madalad naftahinnad, kuid tundub, et mõni firma ei lase end sugugi häirida. Riikliku energiahiiu Gazpromi sponsoreeritav Peterburi Zenidi korvpallimeeskond tahab Euroliiga turul teha võimsat käiku.

Kreeka väljaande Trifilara teatel on Zenit valmis pakkuma kreeklasest mängujuhile, 31-aastasele Nick Calathesele kolmeaastast lepingut aastapalgaga keskmiselt 2,7 miljonit eurot. Kaasa aitaksid Zenidi peatreeneri Xavier Pascuali head suhted Calathesega.

2015. aastal NBAst Euroopasse naasnud Calathes on pärast seda mänginud ainult Ateena Panathinaikoses, kellega tal on leping järgmise aasta suveni. Ent Kreeka suurklubi tahab koroonakriisi tõttu tema tulevaks hooajaks ette nähtud 2,1 miljoni euro suurust palka kärpida ning portaali Eurohoops andmetel ollakse valmis sõbralikult pärast käesolevat hooaega lahku minema.

Lisaks Zenidile peaksid sel juhul Calathese vastu huvi tundma Moskva CSKA, kes soovib Mike Jamesi kõrvale tuua veel üht tippklassi tagamängijat, samuti Madridi Real ja Istanbuli Anadolu Efes, kui nende ässad, vastavalt Facundo Campazzo ja Vasilije Micic peaksid lahkuma NBAsse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles