Dortmund peab tähtsale derbile vastu minema kahe võtmemängijata

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Emre Can (paremal) ja Axel Witsel (vasakul).
Emre Can (paremal) ja Axel Witsel (vasakul). Foto: Imago Images/Jan Huebner/Scanpix

Euroopa suurtest jalgpallliigadest pääseb sel nädalavahetusel esimesena koroonatammi tagant minema Saksamaa, kus näeb ka kohe põhimõttelist vastasseisu Dortmundi Borussia ja Gelsenkircheni Schalke 04 vahel. 

Borussia peab Revierderby'le vastu minema aga kahe põhimehe Emre Cani ja Axel Witselita, sest mõlemad mehed olid nädala keskel sunnitud ravi eesmärgil rikkuma klubi poolt kehtestatud koroonakarantiini. 

Borussia ja Schalke vihase vastasseisu ajalugu ulatub 1925. aastasse, mil kahe meeskonna vahelisest esimesest duellist väljus 4:2 võitjana Schalke. Aastate jooksul on omavahel vastamisi mindud 155 korral ning kaalukauss on kergelt Gelsenkircheni klubi kasuks 60-52. Viiki on mängitud 43 puhul. 

Kui tavapäevaselt jälgib Ruhri derbit kohapeal ligemale 80000 inimest, siis koroonaviiruse tõttu toimub seekordne vastasseis tühjade tribüünide ees, mis on Dortmundi peatreeneri Lucien Favre sõnul omamoodi väljakutse.

«Oleme harjunud mängima 82000-pealise kodupubliku ees, ent nüüd peame mentaalselt valmistuma selleks, et meile kaasa ei elata ning keegi meid atmosfääri näol tagant ei suru. See on meie jaoks ekstreemne väljakutse.»

Bundesliga seiskus 16. märtsil ning naaseb sunnitud koroonapausilt 16. mail, mil mängitakse Bundesliga 26. voor. Saksamaa meister peaks selguma 27. juuniks, mis tähendab, et üheksa pidamata mänguvooru tuleb maha saada 42 päevaga. 

Saksamaa kõrgliigat juhib Müncheni Bayern, kelle edu Dortmundi Borussia ees on neli silma.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles