MK-sarja valitsejanna ootab jätkuvalt trofeed, mis seikleb Venemaa avarustes

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Maren Lundby.
Maren Lundby. Foto: Imago Images / Arvid Müller / Scanpix

Norra naissuusahüppaja Maren Lundby tõusis tänavu märtsis legendaarse poolaka Adam Malysziga samale pulgale, kui triumfeeris kolmandat aastat järjest MK-sarjas. Paraku pole väljateenitud kristallgloobus aga jätkuvalt temani jõudnud.

Mõlemal on ette näid 

Lundby sai MK-sarja üldvõidust teada 12. märtsil Trondheimis oma hotellitoas, kui talle teatati, et koroonaviiruse tõttu lõpetatakse tänavune hooaeg enneaegselt. Ta võttis lähimatelt konkurentidelt vastu küll õnnitlusi, kuid kristallgloobust norralannale ei antud. 

Nimelt oli autasu juba tolleks hetkeks teel hooaja viimasesse võistluspaikka Venemaal Tšaikovskis. Kuna kohapeal seda keegi vastu võtmas polnud, pandi kristalne autasu seejärel teele Norra poole, kuid sihtpunkti pole trofee tänaseni jõudnud.

Õigemini pole keegi viiekilost autasu vahepeal isegi näinud, sest see tiirleb jätkuvalt meie idanaabrite postiavarustes. Rahvusvaheline suusaliit (FIS) on küll raporteerinud, et Tšaikovskist on see jõudnud Moskvasse, kuid täpsemat informatsiooni keegi anda ei oska. 

Lundby ei lase sellest aga ennast häirida. «Kui see lõpuks ikkagi kohale jõuab, on kõik hästi. Ilmselt ongi ägedam seda ootamatult vastu võtta. Olen talle riiulil juba igatahes koha ette valmistanud, kahe eelmise vahele,» sõnas norralanna kodumaa meediale. 

Lundby auhinnakapis on lisaks kahele varasemale kristallgloobusele veel Pyeongchangi normaalmäe kuldmedal ning täiskomplekt medaleid MMidelt. MK-sarjas on ta poodiumi kõrgeimale astmele tõusnud 30 korral.

Postitõrgete tõttu pidi kaks kuud oma kristallautasu ootama ka mäesuusataja Aleksander Aamodt Kilde, kelle trofee seisis vahepeal pikalt Sloveenias. «Ootus oli pikk, kuid see oli seda väärt,» sõnas norralane.

Väikse sekelduse pidi läbi elama ka laskesuusakuningas Johannes Thingnes Bö, kellele saadeti suure kristallgloobuse asemel esiti individuaaldistantside trofee, mis pidanuks esiti kuuluma Martin Fourcade'ile. Prantslane seevastu sai korraks käes hoida MK-sarja üldvõitja trofeed. Too äpardus leidis aga hõlpsalt lahenduse ning praegu on autasud õige omaniku leidnud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles