Kristjan Ilvese konkurent lõpetas juba 24-aastaselt sportlastee

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Nathaniel Mah.
Nathaniel Mah. Foto: NordicFocus

Viimaste aastate Kanada ainus korralikul tasemel kahevõistleja Nathaniel Mah otsustas juba 24-aastaselt sportlaskarjääri lõpetada. 

«Kui olin 3-aastane, siis vaatasin Kanada olümpiapargi suusahüppemäge ja ütlesin emale: «Tahan sellistest alla tulla.» Toona ma ei teadnud, et proovin 18 aasta pikkuse teekonna jooksul pürgida maailma parimaks kahevõistlejaks,» sõnas Mah emotsionaalses lahkumiskirjas.

«Kuigi minu karjääri oli omajagu künklik ja seal leidus ebaõnne, siis olen alati uskunud, et kõva töö ja lootusega on võimalik midagi ära teha. Vaatamata Kanada puudulikule süsteemile suutsin kõrgemail tasemel võistelda. Kuigi olen mingil määral edukas olnud, siis mõistsin, et jõudsin punkti, kus on järgmist sammu raske teha. Võtsin vastu raske otsuse, et lõpetan karjääri.»

Tõsi, noormehe unistus päris 100-protsendiliselt ei täitunud. Maailma parimaks ta ei kerkinud, kuid ta osales nii MK-sarjas, kus jäi parimaks 42. koht, kui ka kahel MM-il. 

«Kui üks teekond lõpeb, siis teine algab. Plaanin asuda tööle alal, mida olen õppinud: minust saan füsioterapeut või kiropraktik. Olen vigastuste korral abi saanud paljudelt, loodan, et suudan midagi tagasi anda,» lisas Mah, kes tahab seotuks jääda ka Kanada kahevõistlusega. 

Muide, mullu Seefeldi MM-il edestas ta Kristjan Ilvest, kes ebaõnnestunud hüppe järel (49. koht) suusarajale ei läinudki. Mah oli hüppemäel 39. ning lõpetas 50. positsioonil.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles