Laskesuusalegend Ole Einar Bjørndalen võtab ette riskantse teekonna, et ellu viia ulmeline eesmärk

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Ole Einar Bjørndalen.
Ole Einar Bjørndalen. Foto: Sven Hoppe/AP

Norra legendaarne laskesuusataja Ole Einar Bjørndalen lendab sel nädala Hiina, et alustada ettevalmistust sealsete sportlastega.

46-aastase treeneri õlule langeb väga raske koorem: ta palgati Hiina laskesuusakoondise etteotsa eesmärgiga, et võita 2022. aasta Pekingi taliolümpialt medal(eid). Sealne tase jääb aga vähemalt veel tipust üsna kaugele. Seetõttu polegi aega raisata. 

«Lendan reedel Viini ja jõuan sealtkaudu laupäevaks Hiina. Olen selle üle väga õnnelik. Proovisin teekonda ette võtta juba varasemalt, kuid paljud lennud tühistati. Ootus oli väga pikk,» tunnistas Bjørndalen norralaste TV2-le, lisades, et vajalikku treeningaega on kaotsi läinud juba väga palju. 

Kuigi koroonaviiruse levik on taandunud, kaasneb reisimisega, eriti Hiinasse, kust kõik alguse sai, suur risk. Esialgu peabki Bjørndalen kaheks nädalaks Shanghaisse karantiini jääma. Alles seejärel saab ta sõita Bashangi, kus toimub koondise laager. 

Treeneri sõnutsi läbivad kahenädalase karantiini ka kõik tema hoolealused, kes põhimõtteliselt lukustatakse hotellituppa. Vaatamata riskidele kinnitab Bjørndalen, et ootab kannatamatult sportlastega kohtumist.

«Olen läbi käinud väga palju erinevaid variante, kuidas kohale jõuda. Olin valmis isegi nädal aega autoga sõitma või kümme päeva rongis istuma. Pean oma sportlastele appi minema, nad vajavad mind,» arutles ta. 

Arvestades Hiinas valitsevat olukorda, võib juhtuda, et Bjørndalen peab Bashangis veel lisaks 14 päeva karantiinis istuma. «Ma ei taha sellele praegu isegi mõelda. Loodame, et kõik läheb hästi,» ütles 20-kordne maailmameister ja kaheksakordne olümpiavõitja. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles