Thierry Neuville: üsna selge, et Keenia ralli jääb ära, keegi ei taha sinna minna

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Thierry Neuville.
Thierry Neuville. Foto: TT NEWS AGENCY/via REUTERS

Eile saabus teade, et autoralli MM-sarjas tekkinud võistluspaus võib lõppeda juuli keskel Keenias. Hyundai piloot Thierry Neuville arvab aga teisiti. 

Keenia valitsus lubas Safari ralli osas täpsemat infot anda reedel, kuid väidetavalt on korraldajad valmis juba laupäevast osalejate taotlusi vastu võtma. Lisaks hakatakse järgmisest nädalast tegelema meedia akrediteeringuid.  

«Kõlakaid liigub igasuguseid. Aga näib üsna selge, et me ei lähe Keeniasse,» ütles Neuville rallit.fi-le. «Ma arvan, et praeguses olukorras ei taha sinna minna ainuski sõitja ega tiim. Tundub võimatu, et nii rangete piirangute keskel saaks võistlust pidada. Muide, turvalisus, hügieen ja haiglad pole seal nii kõrgel tasemel kui mõnel pool mujal.»

Samas tunnistab MM-sarjas kolmandat kohta hoidev piloot, et kui tal tuleb juuli keskel Aafrikas võistelda, siis seda ta ka teeb: «Kui kästakse, siis lähen kohale. See on mu töö, pean ülemuse öeldut järgima. Aga olen üsna kindel, et võistlus jääb ära.»

Koroonaviiruse tõttu on tänavu kihutatud vaid Monte Carlo, Rootsi ja Mehhiko teedel. Aprilli lõppu planeeritud Argentina ralli lükati edasi, Portugali etapp jäi sootuks ära. Edasi lükati ka Sardiinia võistlus. 

Pärast Keeniat on praeguse plaani järgi kavas Soome ralli. Kõlakate kohaselt võib aga seegi augusti alguse asemel edasi lükkuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles