Tõsine korvpalliriik: Leedu peaminister esitas taotluse, et Euroliiga klubid koguneks hooaja jätkamiseks Kaunasesse ja Vilniusesse

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Šarunas Jasikevicius.
Šarunas Jasikevicius. Foto: Tairo Lutter

Korvpalli Euroliiga juhid pole endiselt maha matnud mõtet, et koroonaviiruse kiuste hooaega taasalustada. 

Lõplik selgus saabub 25. mail. On kindel, et sarja naastes peetakse tervise kaalutlusel kõik mängud ühes riigis. Suur kandidaat edasiste matšide läbiviimiseks on Leedu, kes nüüd ka ametliku avalduse esitas.

Kaunase Žalgirise kodulehe andmetel kirjutas Leedu peaminister Saulius Skvernelis Euroliigale kirja. Välja toodi mitmeid argumente, miks peaks turniiri jätkuma Kaunases ja Vilniuses. Skvernelis kinnitas: valitsus annab endast parima, et hoolitseda kõigi osapoolte heaolu eest. 

Žalgerio Arena haldajad on juba pikalt olnud suhtluses Euroliiga juhtidega, et arutada erinevate hügieeniprobleemide ja muude detailide üle. Praeguse info kohaselt ollakse kenasti valmis võistlusi korraldama. 

Sarnaselt Eestile leevendatakse ka Leedus samm-sammult karantiinireegleid. Tuleval nädalal alustab Žalgiris treeninguid nendega, kes veel kohale jäänud. Kas välismängijad ja Martinas Geben, kes USA-sse lendas, peavad samuti naasma, oleneb lõplikust Euroliiga otsusest. 

Esialgne plaan hooaja jätkamiseks: 

  • 29. maist 11. juunini pannakse võistkonnad vajadusel karantiini.
  • 12. juunist 2. juulini viibivad tiimid treeninglaagris.
  • 4.-14. juulini toimuvad ühes mängupaigas EuroCup mängud.
  • 4.-26. juulini toimuvad ühes mängupaigas Euroliiga mängud.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles