Chiellini arvates on Ramos maailma parim kaitsja: tema judovõte Salahi peal oli geniaalne

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Giorgio Chellini (vasakul) ja Sergio Ramos maid jagamas.
Giorgio Chellini (vasakul) ja Sergio Ramos maid jagamas. Foto: Reuters/ScanPix

Giorgio Chiellini äsja ilmavalgust näinud autobiograafia jätkab Itaalias lainete löömist. Kuid Juventuse keskkaitsja ei vaata teoses otsa ainult enda tegemistele, vaid lahkab teiste seas ka näiteks Mario Balotellit, Felipe Melot, Arturo Vidali ning Madridi Reali kaptenit Sergio Ramost. 

Kui juttu tehakse Ramosest, pole Chiellini kiitusega kitsi. Vastupidi, ta ütleb otse välja, et hispaanlane on maailma parim kaitsja. «Ta on äärmiselt tehniline ning võiks vastupidiselt minule tegusid teha ka ründajana. Kõigele lisaks on tal veel omadus, mida ma pole kellelgi teisel näinud,» sõnab itaallane raamatus.

«Ta oskab ennast suurtes mängudes kehtestada ning on valmis mängule enda pitseri vajutama vahendeid valimata. Kas või vastaseid vigastades,» jätkab Chiellini ja tõstab eriti esile 2018. aasta Meistrite liiga finaali kuulsat «judovõtet» Mo Salahi vastu. 

«Salahi lüke oli geniaalne. Sergio on alati öelnud, et ta ei tahtnud Salahi meelega vigastada, kuid ta teadis, et kui sa niimoodi kukkudes vastase kätt hoiad, siis üheksal juhul kümnest sa selle ka murrad.»

Lisaks kiidab Chiellini ametivenna autoriteeti. «Ta kiirgab enesekindlusest. Ilma temata näivad teised superstaarid, eesotsas Raphael Varane'i, Dani Carvajali ja Marceloga, välja kui esiliiga pallurid. Ilma Ramoseta puudub Madridi Realil kaitseliin,» sõnab itallane lõpetuseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles