Endine maailma esireket pooldab karantiinirikkujate mahalaskmist

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Marcelo Rios (paremal).
Marcelo Rios (paremal). Foto: Instagram @marceloriosoficial

Endine meeste tennise esireket Marcelo Rios langes ühismeedias suure pahameeletormi osaliseks pärast seda, kui tšiillane avaldas toetust Filipiinide diktaatorile Rodrigo Dutertele, kelle käsul võivad sõdurid avada tule koroonakarantiini rikkujate vastu.

President Duterte andis eelmisel kuul Filipiinide politseile ja sõjaväele loa vajadusel avada karantiinireeglite rikkujate vastu tuli. Aprilli lõpus raporteeriti ka kahes esimesest ohvrist. 

Riose sõnul on tegemist aga õige lükkega. «Mul pole aimugi, missugune valitsus seal riigis on, kuid kiidan heaks kahe karantiinirikkuja mahalaskmise, kuna pärast seda enam teised nii ei tee. Tegemist on minu isikliku arvamusega, aga usun, et kui asjad hakkavad kontrolli alt väljuma, on vaja näidata kindlat kätt,» kirjutas endine tennisist Instagrami. 

2004. aastal tipptennisest taandunud 44-aastane Rios on kurikuulus oma julgete väljaütlemiste poolest. Veel tunamullugi ületas ta rahus uudistekünnise, kui keeldus Tšiili koondise abitreenerina intervjuud andmast. «Nagu mu hea sõber Diego Maradona armastab öelda, ma ei räägi ajakirjanikega, seega võite midagi imeda,» oli tema ainus lause mikrofoni. 

Rios võitis karjääri jooksul 17 ATP-turniiri ning 1998. aasta märtsis sai temast esimene Ladina Ameerikast sirgunud tennisist, kes jõudnud meeste maailma edetabelis esimesele astmele. Suurte slämmidel teda aga eriline edu ei saatnud, vaid korra, 1998. aastal, jõudis ta Austraalia lahtistel finaali, kus kaotas aga Petr Kordale. 

Wimbledonis mängis ta üldse karjääri jooksul vaid kolm korda, kuna «muru kõlbab vaid lehmadele ja jalgpalli mängimiseks, mitte tennise jaoks».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles