Koroonaviirus teeb Tänakule tiitli kaitsmise üha keerulisemaks

Postimees Sport
Copy
Ott Tänak mullu Kataloonias pärast MM-tiitli kindlustamist.
Ott Tänak mullu Kataloonias pärast MM-tiitli kindlustamist. Foto: Red Bull Content Pool

Autoralli MM-sarjas on tänavu toimunud kolm etappi. Rahvusvahelise autoliidu FIA rallidirektor Yves Matton kordas DirtFishile eelmisel nädalal öeldut, et maailmameistri selgitamiseks ei piisa kolmest võistlusest. Samas pole belglase sõnul veel kindel, mitu rallit tuleb tšempioni kuulutamiseks kokku sõita.

Tänavu on rallikarussell saanud tiirelda Monte Carlos, Rootsis ja Mehhikos. Seejärel on koroonaviiruse tõttu mitu etappi ära jäetud (Keenia ja Portugal) või edasi lükatud (Argentina ja Sardiinia).

Matton ütles eelmisel nädalal Motorsport Aktuellile, et tema hinnangul tuleks maailmameistri selgitamiseks sõita hooajal seitse etappi. «Ma ei tea, mitu võistlust saame tänavu pidada,» ütles Citroeni endine tiimipealik DirtFishile. «On oluline, et me ei võtaks ühtegi otsust liiga rutakalt vastu ning langetame otsuseid, kui meil on õige teave.»

Vähemalt seitsme ralli ideed pooldas ka MM-sarja turunduspoole eest hoolitseva WRC Promoteri tegevjuht Oliver Ciesla. «Oleme FIAga rääkinud ja saanud aru, et kui suudame veel neli rallit korraldada, on see piisav arv. Meie plaan on aga näha võimalikult palju võistlusi,» ütles Ciesla.

MM-sarja liidrikohta hoiab kuuekordne maailmameister Sebastien Ogier. Elfyn Evans jääb prantslasest maha kaheksa punktiga, kolmandat kohta hoidev Thierry Neuville on 20 silma kaugusel. Valitsev tšempion Ott Tänak kaotab Ogier'le 24 punktiga.

Seega on tulevikku vaadates selge, et koroonakriisi tõttu on eestlasel üha keerulisem oma tiitlit kaitsta. Mida vähem võistlusi, seda vähem on võimalusi konkurentidelt punkte tagasi võita.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles