Portaal: Ferrari teadis juba enne 2019. aasta hooaja lõppu, et vabaneb Vettelist

Henry Lääne
Copy
Vettel külastas vanu tööandjaid.
Vettel külastas vanu tööandjaid. Foto: HOCH ZWEI via www.imago-images.de/imago images/HochZwei

Mainekas mootorispordiportaal The Race kirjutab anonüümsetele allikatele tuginedes, et Ferrari vormelitiim lõi Carlos Sainz juunioriga käed juba aasta alguses.

The Race lisas, et kokkulepe sai sõlmitud enne hooaja avaetappi Melbourne'is, mis jäi koroonaviiruse laialdase leviku tõttu sõitmata. Samuti väidab portaal, et Ferrari ei pakkunud Sebastian Vettelile uut lepingut.

Väljaande sõnul tegi Ferrari pealik Mattia Binotto otsuse neljakordse F1-tšempioniga lahku minna juba enne eelmise hooaja lõppu. Vettel võitis mullu vaid ühe GP ning teenis vähem punkte kui tiimikaaslane Charles Leclerc.

Kuhu Vettel siirdub või otsustab ta hoopis karjääri lõpetada, pole praegu selge. 2021. aastal moodustavad Ferrari duo Sainz juunior ja mullu ennast Itaalia tiimis heast küljest näidanud Leclerc.

Kuna Sainz juunior lahkub McLarenist, vajas Suurbritannia tiim uut roolikeerajat. Nad otsustasid Lando Norrise kõrvale palgata Daniel Ricciardo, kes on viimased hooajad sõitnud Renault's.

Millal tänavune F1-hooaeg algab, pole praegu samuti teada. Esimene GP loodetakse pidada 5. juulil Austrias, kuid see pole veel kivisse raiutud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles