Ferrari katsetab tiitli võitmiseks uut lähenemist

Karl-Joosep Küngas
Copy
Tulevasest hooajast saavad Charles Leclercist (vasakul) ja Carlos Sainz Jr'ist (paremal) Ferrari F1 tiimis meeskonnakaaslased.
Tulevasest hooajast saavad Charles Leclercist (vasakul) ja Carlos Sainz Jr'ist (paremal) Ferrari F1 tiimis meeskonnakaaslased. Foto: HOCH ZWEI via www.imago-images.de/imago images/HochZwei

Kuningliku mootorispordi F1 legendaarseim võistkond Ferrari otsustas viimaks teha kannapöörde meeskonna komplekteerimisel ja loobus suurimate tähtede palkamisest. Monacolase Charles Leclerci kõrval saab võimaluse end tõestada hispaanlane Carlos Sainz Jr, kes võtab sisse Sebastian Vetteli koha Ferraris. Nüüd loodavad meeskonnajuhid, et kaks noort talenti suudavad ihaldatud meistritiitli taas nendele tuua.

Ferrari domineeris F1-sarja 2000ndate alguses, kui nende rivistuses võitis legendaarne Michael Schumacher aastatel 2000-2004 koguni viis järjestikulist MM-tiitlit. Pärast sakslase tiimist lahkumist suutis 2007. aastal Kimi Räikkönen üllatuslikult endistel  McLareni meestel Lewis Hamiltonil ja Fernando Alonsol selja prügiseks teha ja nende ees viimaste etappide õnnestumistega maailmameistriks tulla. See tähendab, et Ferrari viimasest triumfist on möödunud juba 12 hooaega ja ka tänavu pole nad suurimad soosikud, sest favoriidiks peetakse seitsmendat MM-tiitlit jahtivat Hamiltoni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles