Suurbritannia tahtis tenniselegendi Djokovici oma lipu alla, kuid «inimene ei saa oma hinge müüa»

Henry Lääne
Copy
Novak Djokovic.
Novak Djokovic. Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/CHINE NOUVELLE/SIPA

Umbes 15 aastat tagasi tehti Novak Djokovicile pakkumine hakata esindama Suurbritanniat. Ajaloo üks paremaid meestennisiste ütles hiljuti, et pakkumine oli ahvatlev ning selle tagasi lükkamine riskantne samm.

«Pakkumine oli minu vanematele väga ahvatlev, kuna oleks lahendanud mitu probleemi. Nad oleksid saanud töökoha ning meile oleks antud maja. Võtsime selle tagasi lükkamisega riski, kuid mul polnud head sisetunnet,» ütles Djokovic intervjuus Graham Bensingerile.

Sõna võttis ka Djokovici ema Dijana. «Inimene ei saa oma hinge müüa. Ma ei suutnud Inglismaal elada, kuigi lastel oleks seal olnud parem elu. Keegi meist poleks õnnelik olnud. Arvan, et Novak poleks Suurbritannia eest mänginud kunagi nii suure südamega kui ta teeb seda Serbia eest.»

Tennisist tunnistas, et brittide pakkumise tagasi lükkamise otsuse tegid suuresti tema vanemad. Samuti ütles Djokovic, et ta ei tahtnud Inglismaale minna, vaid eelistas olla kodumaal.

32-aastane serblane on võitnud 17 Suure slämmi turniiri. Rohkemat on ette näidata vaid Rafael Nadalil (19) ja Roger Federeril (20).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles