Doc Rivers: LeBron Jamesist võinuks saada läbi aegade parim ameerika jalgpallur

Karl-Joosep Küngas
Copy
LeBron James koos Doc Riversiga.
LeBron James koos Doc Riversiga. Foto: AARON JOSEFCZYK/REUTERS

Korvpalliliiga NBA üks parimaid treenereid Doc Rivers usub, et LeBron Jamesist oleks saanud edukaim ameerika jalgpallur läbi ajaloo.

Los Angeles Clippersi peatreener Rivers selgitas, et säärast atleeti pole NBAs ega ka spordis varem veel nähtud nagu on Los Angeles Lakersi tähtmängija LeBron James. 206 cm pikk ja 113 kilo kaaluv James oleks olnud NFLis samasugune peavalu vastastele nagu ta on ka NBAs. 

«Tema võimetel pole piire, sest tal on looduse poolt nõnda palju kaasa antud. Lisaks paned juurde Jamesi töökuse, mis on lausa fenomenaalne ja saadki niivõrd eduka sportlase,» rääkis Rivers USA meediale. «Naljakas on mõelda, aga kui ta oleks ameerika jalgpalli valinud, siis oleks ta selle ala läbi aegade parim mängumees ja seda olenemata positsioonist.»

Tegelikult mängis James noorena lisaks korvpallile ka ameerika jalgpalli. Ta kuulus St. Vincent-St. Mary keskkooli meeskonda ja tema nime võib endiselt leida sealse kooli kõigi aegade parimate nimekirjast. Kahe hooaja jooksul, mil James seal ameerika jalgpalli mängis sai ta kirja 27 punktijooksu, millega paikneb seitsmendal tabelireal. 

Siiski valis James NBA ja seda otsust võib pidada õnnestunuks. Ta on võitnud neli korda liiga parima mängija tiitli, tulnud kolmel korral NBA meistriks ja visanud kokku 34 087 punkti, millega paikneb kõigi aegade kolmandal kohal. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles